Visie

Nienke WERKT staat voor:

WAARDEN
“Mijn belangrijkste waarde is dat iedereen van waarde is.”

In een traject creëer ik altijd situaties waarin de kwetsbaarheid in de veiligheid zit. Dat heeft er voor mij mee te maken dat iedereen aan het leren is: zowel de coach die in de school komt als de gecoachten. Iedereen is gelijkwaardig. Ik pak meteen situaties van de school erbij, daardoor is er veel openheid en herkenbaarheid. Ik sluit altijd aan bij wat iemand al heel goed kan.

Belangrijke woorden waaraan ik betekenis geef in een traject, zijn: kwetsbaarheid, respect, transparantie, openheid, contact. Het resultaat van dit proces is energie. Mensen krijgen zin om te ontwikkelen en te leren. Het bruist dan ook. Na een coaching vinden mensen het jammer dat ze niet meteen weer de klas ingaan. Ze hebben zin om te experimenteren. Het roept ook creativiteit op doordat ze het gevoel hebben dat ze het kunnen. En dat is ook echt zo.

EIGENHEID
Mijn ideale klant is de klant die zichzelf meteen realiseert dat hij/zij het verschil kan maken. Dat ie daar zelf actief in moet zijn, dan gaat het echt in een hoog tempo. Als je gelooft dat het veranderen echt kan, kan het ook echt. Het is ook het vermogen om echt te kijken naar jezelf, te reflecteren en het leven aan te gaan. Het gaat om het besef dat je altijd in ontwikkeling bent.

REGIE
Ben jij de regisseur van je eigen leren, je eigen houding en je eigen gedrag? Eigenlijk hebben we hier allemaal behoefte aan. Als leidinggevende kun je ervoor zorgen dat je meer eigenaarschap krijgt in je team. En als leraar kun je ervoor zorgen dat kinderen meer sturing geven aan hun eigen leren en gedrag.

KRACHT
Als je je meer bewust bent van je eigen kracht en kwaliteiten, kun je hiervan gebruik maken op het moment dat het wat minder lekker loopt. Als je flow ervaart, gebruik je je kracht als vanzelfsprekend.

TOEPASBAARHEID
In welke andere situatie en met welke andere personen kun je het geleerde nog meer gebruiken? Duurzaam ontwikkelen is verbindingen leggen tussen nieuwe informatie en de praktijk en het kunnen inzetten in verschillende situaties. Ik laat steeds zien wat er geleerd wordt en hoe het van waarde kan zijn op alle niveaus in de organisatie.